Anne Adaylarına "Normal Doğum" Çağrısı
04 Ekim 2024

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU’nun katılımlarıyla; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Kongre Merkezinde “Doğal Olan Normal Doğum”temalı "Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı" düzenlendi.

“Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı’na ilimizi temsilen İl Sağlık Müdürümüz Dr. Eser ŞENKUL ile davetli olarak Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimimiz Doç. Dr. Duygu Eren DAĞLAR, Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimimiz Uzm. Dr. Necati AKKAYA, Aydın Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Nilgün AVŞAR BENZER ve Ebe Hatice SOLAK katılım sağladı.

Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU programda yaptığı açıklamada Türkiye'nin geleceği açısından son derece kritik bir konuyu ele almak için toplanıldığını belirterek, Normal doğumun teşviki ve sezaryen oranlarının azaltılmasının, yalnızca anne ve bebek sağlığını korumakla kalmayıp, toplumun uzun vadeli sağlık hedeflerini de doğrudan etkileyen bir konu olduğunu ve Sağlık Bakanlığı olarak her zaman toplum sağlığını koruma ve geleceği güvence altına alma sorumluluğu taşıdıklarını hatırlattı.

Sağlık Bakanımız Prof.Dr.Kemal MEMİŞOĞLU, Normal Doğum Eylem Planı ile sezaryen oranlarını azaltılmasını, normal doğumun teşvik edilmesini, sezaryen oranlarını kontrollü bir seviyede tutarak normal doğum süreçlerinin yaygınlaştırılmasını amaçladıklarını ifade ederek; “Normal Doğum Eylem Planı ile sezaryen oranlarını kontrol altına alarak, normal doğumu teşvik edecek adımları hayata geçiriyoruz. Bu adımlar, sağlıklı nesillerin yetişmesine, annelerimizin daha bilinçli ve güvenli doğum süreçleri yaşamasına katkı sağlayacaktır. Toplum olarak bu konuda farkındalığımızı artırmamız ve normal doğumu en doğal haliyle desteklememiz gerekiyor. Her doğum bir mucizedir ve bu mucizenin en doğal şekilde yaşanması hepimizin sorumluluğundadır. Anne ve bebek sağlığını korumak, onları en iyi koşullarda dünyaya getirmek, geleceğimizin en önemli yatırımıdır. Bu süreci en iyi şekilde yönetmek, bizlerin en büyük önceliği olmaya devam edecektir. “şeklinde konuştu.

“Her Yeni Hayat, Annesiyle Birlikte Güç Bulacak”

"Doğal Olan Normal Doğum" temasıyla gerçekleştirilen Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşma da Hanımefendi Emine Erdoğan, “Bir annenin kalbinde atan yeni bir hayatın sesi, dünyanın en derin ve kadim melodisidir. Her doğum, insanlığın yarınına uzanan köprü, varoluşun en saf başlangıcıdır. Bu mucizevi an, sağlıklı bir neslin de temel taşıdır. Bugün bu bakışla tanıtımını gerçekleştirdiğimiz “Doğal Olan Normal Doğum” temalı “Normal Doğum Eylem Planı”nın hayırlı olmasını diliyorum. Bu adımın, sadece bireylerin değil, toplumun geleceğini de şekillendirecek kadar güçlü ve anlamlı olduğuna yürekten inanıyorum. Zira Dünya Sağlık Örgütü’nün %15 olarak açıkladığı makul sezaryen sınırının ülkemizde aşılmış olması, tehlikenin artan boyutlarını ortaya koyuyor. İnanıyorum ki, doğal doğumu teşvik eden bu girişimle her yeni hayat, annesiyle birlikte güç bulacak, daha sağlıklı ve bilinçli nesillerle geleceğe umut ekeceğiz.

Bu farkındalık dalgasının toplumun her kesiminde karşılık bulan bir kampanyaya dönüşmesini temenni ediyor, bu anlamlı yolculuğa katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” “ifadelerini kullandı.

• Anne Adaylarına &quotNormal Doğum" Çağrısı