Organlarıyla 3 Hastaya Umut Oldu
05 Temmuz 2024

70 yaşındaki Ramazan KANLIOĞLU isimli vatandaşımız 7 gün önce Didim Devlet Hastanemizde beyin kanaması (Subdural Hematom) tanısı ile opere edilerek Atatürk Devlet Hastanemize sevk edildi. Atatürk Devlet Hastanemizde ilgili branş hekimlerince takip ve tedavisi yapılan hasta, yapılan tüm müdahalelere rağmen 03.07.2024’te beyin ölümü gerçekleşmiştir. Atatürk Devlet Hastanesi organ nakil koordinatörlüğünde Ramazan Kanlıoğlu’nun ailesi ile yapılan görüşmeler sonucu aile organ bağışına onay verdi.

Ailenin organ bağışına onay vermesi sonrası Sağlık Bakanlığımız bilgilendirilmiş ve İzmir Bölge Koordinasyon Merkezi (BKM) ile yapılan planlama sonucunda hastanın yaşı itibariyle kalp nakli uygun görülmemiş; Ulusal Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Merkezi tarafından doku örneği sonucuna göre Sol Böbrek İzmir Tepecik Hastanesi'ne, Karaciğer: İzmir Medical Point Hastanesi'ne ve Sağ Böbrek: Denizli Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gönderilmesine karar verildi.

Aydın İl Sağlık Müdürümüz Dr. Eser ŞENKUL, organ bağışında bulunarak 3 kişiye umut olanak olan Ramazan Kanlıoğlu’na Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diledi. İl Sağlık Müdürümüz Kanlıoğlu ailesine duyarlılıkları ve göstermiş oldukları örnek davranışlarından dolayı şükranlarını ileterek acılı ailemizin organ bağışına onay vermesi ile organ nakli bekleyen hastalar için yeniden bir yaşam umudu olduklarını ifade etti.