İl Sağlık Müdürümüz Dr.Eser Şenkul, Ebeler ve Hemşireler Günü'nde Düzenlenen Programa Katıldı
20 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Hanımefendi Sayın Emine Erdoğan’ın teşrifleri Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca'nın katılımlarıyla; İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde 12-18 Mayıs Ebeler ve Hemşireler Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

Programa ilimizi temsilen İl Sağlık Müdürümüz Dr. Eser ŞENKUL ile davetli olarak Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinden Hemşire Esra BOZKURT ve Çine Devlet Hastanesinden Ebe Suzan DOĞAN katılım sağladı.

Programa katılan hemşireler ve ebeleri temsilen bir konuşma yapan Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi personelimiz Hemşire Esra Bozkurt; Sağlığın korunması, geliştirilmesi, hastalıkların iyileştirilmesi ve rehabilite edilmesinde bakımın gücü ile birey, aile ve topluma hizmet verir. İnsan yaşamının her anında, ilk nefesten son nefese kadar hastalarına şifa olan, sağlığı yücelten ebe ve hemşireler yenidoğan bir bebeğin hayata tutunmasında yanında olduğu gibi bir palyatif bakım hastasının da son günlerine yaşam katarak yanında olur. Hasta odaklı, bireyselleştirilmiş ve kanıt temelli bakımla bilimin ışığında adeta şifa dağıtırız ”ifadelerini kullandı.

Meslek hayatı boyunca birçok mucizeye şahit olduğunu belirten Hemşire Esra Bozkurt; Hemşirelik kadar kıymetli bir meslek olan ebelik mesleği ise; anne ve bebek sağlığının korunmasında, sağlıklı toplum ve sağlıklı nesiller yetiştirme hedefine ulaşmada önemli rol oynar. Ebe, gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde kadının bakımını sağlayan, doğumu gerçekleştiren, yenidoğanın bakımını sağlayan, emzirme ve üreme sağlığı konularında hizmet veren sağlık profesyonelidir. Hayat ebelerin ellerinde başlar. Topluma hizmeti ilke edinmiş, sağlık için çok önemli ve kutsal görevleri yerine getiren bütün fedakâr, cefakâr hemşire ve ebe arkadaşlarımın, Ebe ve Hemşireler günü kutlu olsun ”dedi.

Ebe ve hemşireleri canı gönülden tebrik eden Hanımefendi Emine Erdoğan; Sahip olduğu bilgi ve deneyimi, şefkat peteğinden süzerek, şifa balına çeviren her bir hemşiremiz, milletimizin ak yüzleri olduğunu ifade ederek; Savaş, salgın, afet gibi en karanlık dönemlerde, insanlık nöbeti tutarak, ülkemizi aydınlığa eriştiren tüm sağlık neferlerimizi, bütün sağlık şehitlerimizi, hemşire ve ebelerimizi, saygıyla ve minnetle yad ediyorum." şeklinde konuştu.

Bir insanın doğumdan ölümüne kadar aldığı sağlık hizmetinde ebe ve hemşirenin görev üstlendiğini vurgulayan Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca, ebeler ve hemşirelerin hastalar ve sağlık sistemi açısından daima büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Ebelerin hamilelik takibinde, doğum esnasında ve sonrasında annelerin yanında olduğunu, hemşirenin ise teşhis konulduktan sonra tedaviyi takip ettiğini kaydeden Sayın Bakanımız Fahrettin Koca, bu meslek çalışanlarının olmaması durumunda doğum sürecinin zorlaşabileceğini, tedavilerin planlandığı gibi yürümeyebileceğini ve şifanın umulduğu kadar hızlı gerçekleşemeyebileceğini söyledi. Hemşireleri ameliyathanede "cerrahın yardımcı eli", poliklinikte "şifa sanatının ustaları" olarak tanımlayan Sayın Bakanımız "Sağlık hizmetinde iletişimin kolaylaştırıcı köprülerisiniz ”ifadelerini kullandı.

Program sonunda Sayın Bakanımız Fahrettin KOCA tarafından kendi imzasını taşıyan “İnsanlık merhamet üzerine kuruludur” tablosu İl Sağlık Müdürümüz Dr.Eser Şenkul, Hemşire Esra BOZKURT ve Ebe Suzan DOĞAN’a takdim edildi.

• İl Sağlık Müdürümüz Dr.Eser Şenkuk, Ebeler ve Hemşireler Günü'nde Düzenlenen Programa Katıldı