Kanser Taramasına Emek Veren Personellere Teşekkür Belgesi Verildi
09 Eylül 2022

Pandemi sürecinde sağlık hizmetlerinde çalışmak büyük bir özveri gerektirmiştir. Bu bilinçle görev alan sağlık çalışanlarımız, bir kişi dahi olsa hayatlara olumlu dokunabileceğini bilerek yeni kazanımlar edinmek inancıyla çalışmaktan hiç vazgeçmemiştir. Bu süreçte verilen sağlık hizmetlerinin başında kanser ve kanser taramaları yer almaktadır. Kanser, dünyada ve ülkemizde ölüm sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelen önemli bir halk sağlığı problemidir. Kanser beraberinde taşıdığı fiziksel rahatsızlıkların yanı sıra sosyal, maddi ve manevi yönleri ile de mücadelesi zor bir hastalıktır. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün yok edilebildiği ve erken teşhis edildiğinde tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alırsak korunmanın önemi artmaktadır. Kanserle mücadelede en etkili yollardan birisi, kansere sebep olan etkenlerden kaçınılması ve diğeri de hastalığın erken teşhis edilmesidir. Hastalığın erken teşhisi amacıyla toplum tabanlı kanser tarama programları (Meme, Rahim Ağzı, Bağırsak Kanseri) yapılmaktadır. Bu tarama programı kapsamında İlimizde kanser taramaları İlçe Sağlık Müdürlükleri, Entegre Devlet Hastaneleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezler, KETEM’ler ve Sağlık Evleri tarafından ücretsiz olarak yapılmaktadır.
   Sahada büyük bir özveri ile kanser taramalarında çalışan İlçe Sağlık Müdürlükleri, Entegre Devlet Hastaneleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, KETEM ve Sağlık Evleri personellerine İl Sağlık Müdürümüz Dr. Osman AÇIKGÖZ tarafından teşekkür belgeleri verilmiştir.

• DSC_0094.JPG
  • DSC_0050.JPG