Ülkemizde Öğrenciler Tarafından Gerçekleştirilen İlk "Glutensiz Yemek Yarışması" İle Aydın "YILDIZ ŞEFLERİNİ" Buldu
27 Mayıs 2022

İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile hazırlanan, Çölyak hastalığına ve glutensiz beslenmeye dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla düzenlediğimiz ve ilimizdeki Mesleki Ve Teknik Anadolu Liselerinin yiyecek ve içecek hizmetleri alanında eğitimine devam eden öğrencilerimizin tamamı ile glutensiz reçeteye göre hazırlayacakları pastaları ile yarışacağı Türkiye'nin öğrenciler tarafından gerçekleştirilen İlk "Glutensiz Yemek Yarışması" olma özelliğini taşıyan Yıldız Şef Aydın Projesi Glutensiz Yemek Yarışması 25 Mayıs 2022 Çarşamba Günü Kadıköy Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ nde gerçekleştirilmiştir.

Yarışmada Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Birinci, Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İkinci ve Köşk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise Üçüncü olarak belirlenmiştir.

Adnan Menderes Müzesi'nde 26 Mayıs 2022 Perşembe günü gerçekleştirilen ödül törenine Vali Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet GÖDEKMERDAN, İl Sağlık Müdürümüz Dr.Osman AÇIKGÖZ,İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah OKUMUŞ, Aydın Çölyak ve Glutensiz Beslenme Derneği Başkanı Nilgün Akçalı, Jüri Üyeleri, yarışmaya katılan öğrencilerimiz ve öğretmenleri, Çölyaklı öğrencilerimiz ve aileleri katılmıştır.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Osman AÇIKGÖZ yaptığı açıklamada;” Bu bir farkındalık yarışması ve Türkiye'de ilk defa düzenlenen organizasyon. Yarışma Türkiye'de ilk defa yapılıyor farkındalığın artırılması için yapılan bir yarışma Bizim de İl Sağlık Müdürlüğü olarak farkındalığımızı nasıl artırdığını sizinle paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki hizmete girecek olan şehir hastanemizde gerekli talimatları verdik hazırlıklarımızı yapacağız. Belki de Türkiye'nin ilk çölyaklı glutensiz diyet programı hazırlayan Şehir Hastanesi olma unvanını da kazanmış olacağız. İlimizde şu anda 188 tane tanı konulmuş olan çölyaklı bireyimiz bulunmakta.42 tane de öğrencimiz var. Tanı koyduklarımızın sadece % 10’u biraz önce söylediğimiz rakamların. Farkındalığın artırılması sadece çölyaklı bireyler açısından değil, çölyakla tanışmak üzere olan ya da arkadaşları aileleri idarecileri açısından ne kadar kıymetli olduğunu ben bugün kendi adıma edinmiş oldum. Bundan dolayıdır ki program da emeği geçen herkese ayrı ayrı minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Bunu bir hastalık olarak görmemek lazım bu bizim farkındalığı artırmak, uzaklaşarak korunabileceğimiz rutin hayatımıza devam edebileceğimiz sağlık durumudur. Dolayısıyla da gerek çocuklarımızın bu psikolojiden kurtulmaları adına gerekse süreci daha rahat yürütülmesi adına bu söylediğimin çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Törende 8 Meslek Lisemizden 16 öğrencimizin büyük bir gayret ve titizlikle hazırladıkları glutensiz menülerden dereceye giren ekiplere para ödülü ile  başarı sertifikası Vali Yardımcısı Sayın Dr. Mehmet GÖDEKMERDAN, yarışmaya katılım ve katkılarından dolayı  tüm öğrenci ve öğretmenlerimize İl Sağlık Müdürümüz Dr.Osman AÇIKGÖZ ve değerli Jüri Üyelerine ise İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah OKUMUŞ tarafından teşekkür belgeleri   takdim edilmiştir.


  • DSC_0561.JPG
  • DSC_0269.JPG
  • DSC_0275.JPG
  • DSC_0316.JPG
  • DSC_0366.JPG
  • DSC_0387.JPG
  • DSC_0395.JPG
  • DSC_0431.JPG
  • DSC_0435.JPG
  • DSC_0436.JPG
  • DSC_0451.JPG
  • DSC_0472.JPG
  • DSC_0510.JPG