Paramedik Günü etkinlikleri kapsamında “Covıd-19 Pandemisinde Paramediğin Rolü” konulu panel gerçekleşti
23 Aralık 2020

İl Sağlık Müdürümüz Dr.Osman AÇIKGÖZ  “22 Aralık Paramedik Günü Etkinlikleri kapsamında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun düzenlemiş olduğu etkinliğe katıldı. Etkinlikte "Covid-19 Pandemisinde Paramediğin Rolü" konulu sunum Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm Dr Mustafa Ekici tarafından gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan oturumda İl Sağlık Müdürümüz Dr. Osman Açıkgöz açılış konuşmasında;  Pandemi süreci içerisinde sağlık çalışanı olmanın ne kadar büyük özveri gerektirdiği ve profesyonel bir meslek olmaktan çok daha fazlası olduğunu belirterek; "Covid-19 pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığımızın sağlık hizmetlerinin yönetimi konusunda rehberler yayınlama ve uluslararası gelişmelerden sağlık personellerini bilgilendirme noktasında üst düzeyde çalışmalar sergilenmektedir. Hali hazırda tüm vatandaşlarımızın Bütün tıbbi gereksinimleri ve transferleri Ücretsiz karşılandığı gibi evlerine kadar ilaçları ulaştırılmakta. Önümüzdeki günlerde de yine ücretsiz olarak aşıları yapılacaktır. Aydın ilimizde sizlerin de arasına katılacağınız 12.000 kişilik bir sağlık ordusuyla gece gündüz demeden insanlarımıza umut olmaya ve onların ağrılarını dindirmeye gayret ediyoruz. Ağrıyı dindirmek ilahi bir sanattır ve bu sanatın mesleki tatmini en agresif bağımlılık yapıcı motivasyonlardan biridir.Aldığınız bu eğitim ve donanımı lütfen merhamet ve şefkat ile taçlandırınız. Çünkü sizler Devletimizin merhamet eli olacaksınız. Ulaştığınız tüm hasta ve hasta yakınları özellikle sizde bunu arayacak ve devletimizi bu yönüyle temsil edeceksiniz. Elbette yaptığımız iş çok zor, yaptığımız iş kaya’yı yukarıya itmek gibidir sevgili arkadaşlarım, durmadan sürekli aynı ritimde bunu yapmaya gayret edeceğiz. Asla unutmayın ki bugün sunucusu olduğumuz tüm bu hizmetler yaptığınız her katkı her iyi dokunuş, yarın alıcısı olacağımız sağlık hizmetlerinde bir basamak oluşturacaktır" diyerek sözlerine son verdi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Emine GERÇEK ÖTER tüm dünyada yaşanan Covid 19 pandemi sürecinde hastane öncesi acil sağlık hizmetleri alanında çalışan paramediklerin bu zorlu süreçte canla başla mücadele ederek, kritik ve acil durumlara karar verme ve vaka yönetimi konularında son derece başarılı olduklarına vurgu yaptı.

İlk oturumda Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa EKİCİ Covid-19 Pandemisinde Paramediğin Rolü konulu sunumu ve Sağlık Bakanlığının Covid-19 pandemi sürecine yönelik önerileri, paramediklerin hastane öncesi sağlık hizmetlerinin sunumunda uyması gereken kurallar, hizmetin uygulanmasına dair yönerge ve talimatlar  (hastaya yaklaşım, koruyucu ekipman kullanımı, ortam temizliği, ambulans temizliği, sağlık personellerinin iletişimi vb.), Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nde yürütülen hizmetler ve uygulamalar hakkında bilgiler verdi.

Yoğun katılım ile gerçekleşen panel, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Emine GERÇEK ÖTER, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Osman AÇIKGÖZ ve Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa EKİCİ’ye öğrencilerden gelen tüm soruların cevaplaması ile tamamlandı.

• 3.png