Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi’ne göre; aşırı tuz (sodyum) tüketimi; kardiyovasküler hastalıklar, böbrek hastalıkları, hipertansiyon, inme, osteoporoz ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olabilmektedir. Tuz tüketimi 5 gramı (1 tepeleme çay kaşığı veya 1 silme tatlı kaşığı) aşmamalıdır. Tüketilen tuz iyotlu olmalıdır. Günlük olarak tüketilmesi önerilen bu miktar; gün içinde tüm besinlerimizle aldığımız tuzu (sodyumu) da kapsamaktadır.
9-15 Mart 2020 Tuza Dikkat Haftası kapsamında 11 Mart 2020 Çarşamba günü 14:00- 16:00 saatleri arasında Aydın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde stant açılarak kurum çalışanlarına boy- kilo ölçümü ile beraber broşür dağıtılarak bilgilendirme yapılmıştır.
Tuza Dikkat Haftası Bilgi Notunu görmek için TIKLAYINIZ
Aşırı Tuz Tüketimini Azaltmak için Neler Yapmalıyız?