Organları 4 Kişiye Hayat Verdi
28 Ocak 2019

Aydın Atatürk Devlet Hastanesi’cerrahi yoğun bakımda yatmakta olan 52 yaşındaki erkek hasta yapılan tüm müdahalelere rağmen 11.09.2018 tarihinde beyin ölümü gerçekleşmiştir. Atatürk Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Sanem Sözer  ve Anestezi uzmanı Dr.Özhan Gülen tarafından  hastanın ailesi ile  görüşüldü ve  hastanın organları ailesi tarafından bağışlandı. Aydın Adnan Menderes Üniversite Hastanesi, İstanbul Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesinden gelen ekipler tarafından hastanın Akciğer, Karaciğer ve Böbrekleri alındı. Akciğeri  İstanbul Koşuyolu Hastanesi’ne, Böbreklerinden bir tanesi İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi, diğeri İstanbul Gaziosmanpaşa Hastanesi’ne, Karaciğeri’de Antalya Medikal Park Hastanes’ne gönderildi.Organ nakillerinin yapıldığı hastalar takip altında olup, durumlarının stabil olduğu öğrenildi.