Kuşadası'nda palyatif bakım merkezi açıldı
28 Ocak 2019

Kuşadası'nda palyatif bakım merkezi açıldı

Kuşadası Devlet Hastanesi’nde hizmete giren 9 yataklı palyatif bakım merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Aydın genelinde 84 yatak kapasitesine ulaşan palyatif bakım merkezlerine bir yenisi daha eklendi. Kuşadası Devlet Hastanesi’nde hizmet verecek olan 9 yataklı palyatif bakım merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Aydın İl Sağlık Müdürü Mustafa Serkan Şenel, Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Selma Özcan, Kuşadası Devlet Hastanesi Yusuf Kuyucu, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Halit Şakar ve sağlık görevlileri katıldı.

Kuşadası Devlet Hastanesi’nde açılması planlanan uyuşturucuyla mücadele biriminin de müjdesini veren Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, “Sağlık ve hizmet anlamında her daha da iyiye giden bir hastanemiz var. Her geçen gün eksikliklerimizi gidermeye devam ediyoruz. Bu süreçte bize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Toplumun refahını artırmak için çalışıyoruz. Bunun içinde en önemli sektörlerinden birisi sağlıktır” dedi.

“FİZİKSEL ŞARTLARIMIZ VE YERİMİZ AYDIN’A ÖRNEK OLACAK ŞEKİLDE”

Kuşadası Devlet Hastanesi’nde açılan palyatif bakım merkezinin insanların evi gibi olacağını söyleyen Kuşadası Devlet Hastanesi Başhekimi Yusuf Kuyucu, “Hizmete açtığımız palyatif bakım merkezinde 9 yatak bulunmaktadır. Bunlar önemli hizmetler. Bizim buradaki 9 yatağımızla beraber, il genelinde 84 yatak sayısına ulaştık. Palyatif bakım merkezleri, hastalarımızın daha iyi şartlarda bakımlarını sağlamak, onların ısdıraplarını azaltmak için hizmet verdiğimiz yerlerdir. Burada en iyi şartlarda hizmeti vermek için herkesin desteği tam. Bizler de bilimsel ölçüde en iyi hizmeti vermeye başladık. Yerimiz ve fiziksel şartlarımız Aydın’a örnek gösterilebilecek seviyede... Kuşadası’na sağlık hizmeti sunma konusunda bir artı kazandığımızı düşünüyoruz. İnşallah çok daha farklı projelerle karşınıza çıkarak daha iyi bir yerde olmaya adayız. Sizlerin de desteğiyle bunu başaracağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

“HASTALARIMIZIN EVE GİTMEDEN ÖNCEKİ EVLERİ OLACAK”

Aydın İl Sağlık Müdürü Mustafa Serkan Şenel, “Dünyada sağlıkta belli temel unsurlar var, bunlarda en iyi noktalara ulaştığımızı biliyorsunuz. Ancak bizim, 'Bazı dezavantajlı durumlar' dediğimiz, toplumda sayısal oranı çok düşük olsa derdine daha az derman olduğumuz gruplar var. Biz de bu hastalarımıza yönelik hizmetler sunmak istiyoruz. Kronik hastalığı olan hastalarımızı eve göndermeyip tedavilerine bir süre daha devam ettikten sonra ya da acılarını biraz daha giderdikten sonra evlerine göndermek istiyoruz. Burayı hastalarımızı evlerine göndermeden önceki evleri olarak görüyoruz. Bu da modern sağlığın gerekliliklerinin bir tanesi. Burada 9 yatağa, il genelinde ise 84 yatağa ulaştık. İnşallah daha da çok sayıya ulaşacağız” ifadelerini kullandı.

“BURALAR, ÇARESİZ KALAN İNSANLARA ÇARE OLACAK”

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri, Uzman Doktor Selma Özcan, “Palyatifin ne olduğunu yaşayarak öğrendik. İlk Nazilli’de, sonra Söke ve Didim’de yaşadık bunları. Sonuç olarak il genelinde 84 yatağa ulaştık. Buralar çok başka yerler. Yoğun bakım ya da bir klinik gibi değil. 'Biz bu hastalara nasıl bakarız' diye düşünen, çaresiz kalan hastalara ve yakınlarına çare olduğumuz yerler. Kuşadası da aynen bu şekilde devam edecek. Yeterli mi, tabi ki de yeterli değil. Bu hizmetler çok büyük hizmetler. Kısmen de yaşadığım için biliyorum” diye konuştu.

• palyatifaçılış1.jpg
  • palyatifaçılış5.jpg