İlimiz Kasım Ayı Organ Bağışı Çalışmalarında Türkiye İkincisi
28 Ocak 2019

Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde, 25.10.2017 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda; tüm kurumlarımızda organ bağışı sorumlusu olarak çalışan personel ile birlikte, Organ Bağışı Haftasında organ bağışının önemini vurgulamak ve yaygınlaştırılmasını sağlamak üzere yürütülecek etkinlikler planlandı.

Müdürlüğümüz tarafından etkinliklerde kullanılmak üzere; 5.000 afiş 10.000 broşür hazırlanarak 17 İlçe Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri, Üniversite Hastanesi ile Özel Hastanelere teslim edildi.

Efeler İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Efeler İlçesinde bulunan liseler arasında; "Her Bağış Yeni Bir Hayat" sloganıyla, resim, şiir ve kompozisyon olmak üzere 3 ayrı alanda yarışma düzenlendi. Resim alanında birinci seçilen eserden de 1000 adet afiş bastırılarak 17 İlçede bulunan resmi ve özel tüm Sağlık Kurumlarına dağıtımı yapıldı.

Organ Bağışı Haftası süresince, 45 ayrı noktada kurulan stantlarda vatandaşlar bilgilendirilerek bağış yapmak isteyenlere organ bağış formu düzenlendi.

Tüm ekiplerimiz tarafından, yıl boyunca özveriyle yürütülen çalışmalar sonucunda İlimiz, Ekim 2017’de 10.914 bağışçı sayısı ile 10. sırada iken, 05.12.2017 tarihi itibariyle toplam 12.525 bağışçısayısına ulaştı ve Türkiye genelinde 7. sıraya yükseldi.

Organ Bağışı Haftasını da içine alan 1-30 Kasım tarihleri arasında yürütülen çalışmalarımıza bakıldığında ise diğer illere örnek teşkil edecek şekilde 1.609 bağışçı sayısı ile Türkiye sıralamasında ikinci sırada yer aldığı görülmektedir.

Nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurduğumuzda İlimiz Organ Bağışında rekor sayıya ulaştı. İl genelinde tüm kurumlarımız, nüfus yoğunluğu olan illere göre üstün performans sergilemiş olup Türkiye genelinde kurum bazında alınan bağış sayılarına bakıldığında, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanemiz 4. Sıraya, Kuyucak İlçe Devlet Hastanemiz 14. sıraya yükselerek çok önemli başarılara imza atmıştır.

Bugüne kadar bağışta bulunan tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, nakile muhtaç durumda olan hastalar adına tüm vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyoruz.

• kasım sayıları.PNG
  • 2013-2017 yeni.PNG