İl Sağlık Müdürümüz Organ Bağışı Standını Ziyaret Etti
28 Ocak 2019

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Atatürk Kent Meydanında açılan standı ziyaret etti.

İl Sağlık Müdürümüz basına yaptığı açıklamada “Organ bağışı konusunda çalışmalarımız yıl boyunca devam ediyor, Müdürlüğümüzde organ bağışı koordinatörümüz var ve ayrıca her hastanede temsilcilerimiz bulunuyor, vatandaşımızın organ bağışında bulunmasına görevlilerimiz yardımcı oluyor, Aydın’ın eğitim seviyesi yüksek düzeyde Türkiye genelindeki organ bağışı sıralamamız bize yakışmıyor, biraz daha yukarılara tırmanmak istiyoruz, Aydın, Türkiye genelinde 10. sırada yer alıyor, Aydın’ı önce plakayı yazdırıp 9’uncu sıraya ardından ilk 5’e çıkarmayı hedefliyoruz, Organ bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik, Organ nakli bekleyen kişilerin açısını ve sıkıntısını sadece bunu yaşayanlar biliyor, haftada iki üç defa bazen de dört defa yarım gününü diyaliz başında geçiren hastalarımız var, karaciğer, kornea, akciğer, kalp nakli bekleyen vatandaşlarımız var, dolayısıyla organ bağışı yapabilecek kişilerin mutlaka bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor, özellikle diyaliz hastaları bir tane böbrek bulduğu zaman artık hayatını o diyaliz cihazına girmeden normal sağlıklı bir insan gibi sürdürüyor ya da yaşamını kaybetmek üzere olan ve kalp nakli bekleyen bir kişi, kalp nakliyle hayata yeniden tutunabiliyor, bu anlamda organ naklini ve organ bağışını çok önemsiyoruz, organ bağışı konusunda insanların dini hassasiyetleri var, beyin ölümü gerçekleşmiş bir kişinin organı bağışlandığında sanki hasta vefat edince eksik defnedilmiş gibi düşünenler var, organ bağışı konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı, “organ bağışı vücudun sadakasıdır” diyor, bize bahşedilen vücudun sadakasını vererek hayırda bulunalım, bir organ bir insanın hayatını kurtarıyor veya yaşam kalitesini yükseltiyor, organ bağışı konusunda insanlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz, toprak olacak olan organlarımızı başkalarına bağışlayarak onların hayata tutunmasını sağlayabiliriz, organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın, stantlarımıza ve hastanelerde görevli personelimize başvurmalarını bekliyoruz.” dedi.

• DSC08663.JPG
  • DSC08668.JPG