İl Sağlık Müdürümüzün Aydın Şehir Hastanesi Ziyareti
28 Temmuz 2023

Türkiye'nin 21. Şehir Hastanesi olarak hizmete girecek ve İlimizin en büyük sağlık yatırımı olan Aydın Şehir Hastanesinde inşaat çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

İl Sağlık Müdürümüze Aydın Şehir Hastanesi ziyaretinde ilgili hizmet başkanları ve teknik heyet eşlik etti.

Çalışmaları ve inşaat sürecini yakından takip etmek amacıyla şantiye alanına giden ve çeşitli incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürümüz Dr.Eser Şenkul, hastanenin yataklı servisler, acil servis, ameliyathane, tutuklu servisi, özellikli birimler, teknik ve tıbbi birimlerinde yerinde inceleme ve gözlemlerde bulundu. Yüklenici firma yetkililerinden şehir hastanesinin son durumu ve inşaat aşamaları hakkında bilgiler aldı.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Eser Şenkul inşaatta devam eden çalışmalar ile ilgili olarak; İlimizin deprem yönünden riskli bölge de yer almasından dolayı şehir hastanemizin zemin çalışmalarında günümüz inşaat sektörünün en modern teknikleri olan "sismik yalıtım" olarak da ifade edilen deprem izolatör sistemlerinin kullanıldığını, temelde 24 Metre derinlikli 3276 adet fore kazık, 16 Metre derinlikli 718 adet sismik izalatör, 16 Metre derinlikli 290 adet sismik damper ve 700 metre uzunluğunda da diyafram perde beton kullanılan ve bittiğinde bölgemizin deprem açısından en sağlam binalarından olacağını, Aydın Şehir Hastanemizin Aydınlı hemşerilerimiz ve çevre illerdeki vatandaşlarımız ile en kısa sürede buluşturmak için çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade etti.

• DSC_0524.JPG
  • DSC_0554.JPG