2022 Yılı Bölge (Aydın, Denizli, Muğla) ASKOM Toplantısı İlimizde Gerçekleştirildi
09 Aralık 2022

2022 yılı Bölge Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı ilimizde gerçekleştirildi.

İl Sağlık Müdürümüz Dr.Osman AÇIKGÖZ’ün başkanlık ettiği toplantıya, Denizli İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Berna ÖZTÜRK, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak MÜLAYİM, Aydın Denizli ve Muğla illerinin İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri, Sağlık Hizmetleri ile Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan ve Başkan Yardımcıları, İl ve ilçe hastaneleri Başhekimleri, Üniversite Hastaneleri Başhekimleri, İl Ambulans Servisi Başhekimleri katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde düzenlenen ASKOM toplantısına katılımlarından dolayı Denizli ve Muğla illerinden gelen ekiplere teşekkür eden İl Sağlık Müdürümüz Dr Osman AÇIKGÖZ; Bu toplantıların amacı bölgelerimizdeki sağlık gücünün ortak kararlarla hareket etmesi, alınacak karar ve tedbirlerle daha iyi, verimli ve koordineli çalışması hedeflenmektedir. Bugünkü toplantı sonrası da vatandaşlarımızın sağlık sorunları açısından iller arası işbirliğiyle daha da kaliteli hizmet sunumunun aşikâr olacağını belirtti.

Toplantıda; Acil Sağlık Hizmetlerinin sunumunda ortak bir dilin kullanılarak ortak kararlar alınması, hizmet kalitesinin artırılması, sağlık tesisleri ve iller arası hasta sevkleri, yeni çıkan mevzuat ve yönetmeliklerin değerlendirmesi, ortak eğitim protokollerinin arttırılması, özellikli hasta sevkleri gibi konular değerlendirilip fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca sağlık tesislerinde uygulanan iyi uygulama örnekleri ile ilgili de sunum gerçekleştirildi.

ASKOM Toplantısı sonrası demokrasi şehidi merhum Başvekil Adnan Menderes’in anısına yaptırılan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi ziyaret edildi.

• DSC_0050.JPG
  • DSC_0022.JPG