Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesinde Türkiye’de ki İlk, Dünya’da ikinci EMRAM’22 Validasyonu
04 Kasım 2022

HIMSS ; etkin Elektronik Sağlık Kaydı sisteminin benimsenmesi ve kullanımı amacıyla stratejik bir yol haritası  ihtiyacını karşılamak adına EMRAM’ı geliştirmiştir. 8 seviyeden (0 – 7) oluşan bu model, sağlık organizasyonlarına kendilerini dünyadaki diğer sağlık organizasyonları ile Elektronik Sağlık Kaydı özelinde kıyaslama imkânı tanır. 8 seviyeli olgunluk modeli; en iyi hasta bakımını destekleyen teknolojilerden yararlanarak kağıtsız bir organizasyona ulaşmak adına Elektronik Sağlık Kaydı fonksiyonlarını ve bunların benimsenme seviyesini ölçen bir olgunluk modelidir.

Yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanemiz de Türkiye’de ki ilk, Dünya’da ikinci EMRAM’22 validasyonu gerçekleştirildi. HIMSS Avrupa ve Latin Amerika Direktörü John Rayner ve HIMSS Türkiye Yetkili Kuruluşu Ekibinin 31.10.2022 tarihinde katıldığı online ziyarette; Hastanemiz EMRAM Seviye 6 kriterleri ile valide edildi.