Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca, Efeler Diyarı Aydın'da
28 Nisan 2022

Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin KOCA Sağlıkta il durum değerlendirmesi yapmak ve bir takım ziyaretlerde bulunmak amacıyla ilimizi ziyaret etti.
Aydın Valiliğinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin KOCA; 2023 yılında Aydın’ın 1300 yataklı şehir hastanesine kavuşacağını, bu yatırımın kenti bölgenin sağlık üssü haline getireceğini ifade ederek kentteki sağlık ordusunun 20 yılda 2,5 kat büyüyüp 9 bin 966 kişiye ulaştığını kaydetti.
Ayrıca Sayın Bakanımız Bakan KOCA, yoğun bakımlarda koronavirüs hastalarının azaldığını, Kovid-19 servislerinin birer ikişer kapandığını, Aydın’ın da yoğun bakımda hiç hastası olmayan illerden biri olduğunu dile getirerek, kentteki günlük vaka sayısının 20’lerde seyrettiğini, gelecek dönemde sıfırlanmasını hedeflediklerini bildirdi.
Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcıları Halil ELDEMİR, Prof. Dr. Sabahattin AYDIN, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Doç. Dr. Zülfikar AKELMA, Halk Sağlığı Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih KARA, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet TEKİN, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Mehmet KOCA, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İNCEÖZ’ün de eşlik ettiği Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ziyaretinde sağlık çalışanlarımızın yoğun ilgisiyle karşılanan Sağlık Bakanımız Sayın Dr.Fahrettin KOCA; personellerle sohbet ederek, çocuk cerrahisi servisinde tedavi gören hastaları ziyaret etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
Sarraflar bölgesi ve Sevgiyolu üzerindeki esnafları ziyaret eden Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA esnaf ve vatandaşların taleplerini kırmayarak bol bol vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Karşılaştığı çocuklara ise oyuncak hediye etti.
Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA son olarak Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde düzenlenen programda asistan hekimler ile tıp ve diş hekimliği fakültelerinde okuyan öğrencilerle bir araya geldi.

• DSC_0136.JPG
  • 2 (2).jpeg