Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Uygulayıcı Eğitimi Gerçekleştirildi
06 Kasım 2021

Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Başkanlığı Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimimizce ilimizde faaliyet gösteren 19 hastanemizde (devlet ve özel hastaneler) görev yapan 22 personele Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Uygulayıcı Eğitimi verildi.

Hastane Afet ve Acil Durum Planı ilimizde ki tüm hastanelerce hazırlanmaktadır. Bu plan ilimizin etkilenebileceği bir olağan dışı durum ya da afette hastanelerde oluşabilecek muhtemel kapasite artışlarında izlenecek yol ve yöntemlerle bu durumlara özel hazırlıkları içermektedir. Aynı zamanda da hastane binalarında yaşanacak olağan dışı durumlarda ve olası bir afette hastane binalarında meydana gelecek hasarların yönetimi üzerine yol göstermektedir.

Son eğitimimizle birlikte 22 yeni HAP Uygulayıcısı, afete hazırlık kapsamında hastanelerinde görev alabileceklerdir.

İlimizde ki hastanelerin afete hazırlıkları kapsamında Sağlık Hizmetleri Başkanlığımıza bağlı eğitmenler tarafından verilen HAP Uygulayıcı Eğitimleri önümüzde ki aylarda da düzenli olarak tekrar edilecektir.

• DSC_0083.JPG
  • DSC_0085.JPG