Yenidoğan İşitme Tarama Uygulayıcı Eğitimi Düzenlendi
06 Kasım 2020

Yenidoğan İşitme Tarama Programı kapsamında;  işitme kaybıyla doğan ya da doğum sonrası dönemde işitme kaybı ortaya çıkan çocuklarda, işitme kaybının çocuğun gelişimini etkilemeden psikolojik ve sosyal açıdan sağlıklı bir birey olarak toplumdaki yerini almasını sağlayacak şekilde erkenden saptanması ve bu konuda sağlık personelinin ve toplumun bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Bu kapsamdaHalk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından 05 Kasım 2020 tarihinde Aydın İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda “Yenidoğan İşitme Tarama Uygulayıcı Eğitimi” düzenlendi. Söz konusu eğitime kamu, özel ve üniversite hastaneleri, Yenidoğan İşitme Tarama Ünitelerinde görev yapacak olan yardımcı sağlık personelleri katıldı. Teorik eğitimin tamamlanmasının ardından uygulama Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan İşitme Tarama Ünitesinde yapıldı ve kursu başarı ile tamamlayan uygulayıcı sağlık personeline katılım belgeleri verildi.

• WhatsApp Image 2020-11-06 at 12.16.54.jpeg