Aydın'da İmmün Plazma Tedavisinin Yüz Güldürücü Sonucu
15 Mayıs 2020

İlimizde Covid-19 teşhisi ile yatırıldığı Atatürk Devlet Hastanesi'nde ilk İmmün plazma tedavisi uygulanarak sağlığına kavuşan F.K. (64) hastaneden alkışlar eşliğinde uğurlandı. Yapılan ilaç uygulamalarına rağmen durumu ağırlaşan hastanın tedavisinde, Müdürlüğümüz organizasyonu sonucu ilimizde tedavi görerek iyileşen bir hastadan elde edilen İmmün plazma kullanıldı. Yoğun bakım servisinde İmmün plazma tedavisini uygulandıktan sonra hızlı bir şekilde iyileşme seyrine giren hasta F.K. ilk önce solunum cihazından ayrıldı. Yapılan son testlerle Covid-19’u yendiği belirlenen hastamız, 11 Mayıs ta yoğun bakımdan çıkarılıp, normal servise alındı sonrasında tamamen iyileştiği belirlenen hastamız 26 gün sonra 14.05.2020 tarihinde şifa ile taburcu edildi. 26 gün süren tedavinin ardından taburcu olan Hasta F.K : " Plazma bağışı sayesinde sağlığıma kavuştum, Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum, ellerine sağlık. Onların sayesinde tekrar hayattayım. Buradan tüm hastalarımıza seslenmek istiyorum. Devletimizin talimatlarına harfiyen uysunlar, evlerde kalmalarını istiyorum’’ ifadelerini kullandı. İlimizde şimdiye kadar 5 hastaya immun plazma tedavisi uygulanmıştır. Bu süreç hastalığı atlatarak sağlığına kavuşan vatandaşlarımızın immün plazma bağışı yapılmasının önemini bir kez daha hatırlattı.