9-15 Mart 2020 Tuza Dikkat Haftası
11 Mart 2020

    Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme Rehberi’ne göre; aşırı tuz (sodyum) tüketimi; kardiyovasküler hastalıklar, böbrek hastalıkları, hipertansiyon, inme, osteoporoz ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olabilmektedir. Tuz tüketimi 5 gramı (1 tepeleme çay kaşığı veya 1 silme tatlı kaşığı)  aşmamalıdır. Tüketilen tuz iyotlu olmalıdır. Günlük olarak tüketilmesi önerilen bu miktar;  gün içinde tüm besinlerimizle aldığımız tuzu (sodyumu) da kapsamaktadır.

    9-15 Mart 2020 Tuza Dikkat Haftası kapsamında 11 Mart 2020 Çarşamba günü 14:00- 16:00 saatleri arasında Aydın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde stant açılarak kurum çalışanlarına boy- kilo ölçümü ile beraber broşür dağıtılarak bilgilendirme yapılmıştır.

   Tuza Dikkat Haftası Bilgi Notunu görmek için  TIKLAYINIZ
   Aşırı Tuz Tüketimini Azaltmak için                  Neler Yapmalıyız?



  • WhatsApp Image 2020-03-11 at 16.40.14.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-03-11 at 16.40.18.jpeg