2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinlikleri
26 Şubat 2020

Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayı “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” ve 2 Nisan günü ise “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de her yıl nisan ayında çeşitli etkinliklerle farkındalık faaliyetleri yürütülmekte, otizmin önemine dikkat çekilmektedir.

"2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" kapsamında, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliği içinde 3 Nisan 2019 tarihinde saat 18:00’da  Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde “Otizmi Anlamak” isimli drama gösterisi gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğimize Vali Yardımcımız Sayın Ömer Faruk GÜNAY, Aydın İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ, Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Sayın Adnan ÖZDEMİR, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Sayın Dr. Aslı CANDAL ve Kadın, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ferdi GÜNEŞ, Başkan Yardımcıları ve Başhekim Yardımcıları, sağlık personelleri, dernek üyeleri ve aileler katılmışlardır.

Söz konusu etkinlik, Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan ÖZDEMİR’in konuşması, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapmakta olan Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr.İsmail Yasir KIRTIL’ın Otizm Spektrum Bozukluğu konusunda bilgiler verdiği sunumu ile gerçekleşmiştir.

Dernek gönüllüleri tarafından ‘’Otizmi Anlamak’’ isimli drama gösterisi yapılmıştır. Program, Vali Yardımcımız Sayın Ömer Faruk GÜNAY’ın konuşmaları ve emeği geçenlere teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından sonlandırılmıştır.

• otizm_gfarkındalık_ (6).JPG
  • otizm_gfarkındalık_ (4).JPG