1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası Etkinliği
26 Şubat 2020

Halkımızın kanser konusunda farkındalığını yükseltmek, bilincini artırmak, kanser hakkında sağlık okuryazarlığını sağlamak ve davranış değişikliği oluşturmak amacıyla; ülkemizde her yıl “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası” olarak belirlenmiştir. “1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası” kapsamında, “Sağlık Çalışanları İle Sağlıklı Yaşam” isimli yürüyüş etkinliğimiz yapılmıştır.
Etkinliğimize Aydın İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ önderliğinde, Başkanlarımız, Başkan Yardımcılarımız, Hastane Yöneticilerimiz ve sağlık personellerimiz, Adnan Menderes Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrencilerimiz katılmışlardır.
Yürüyüş etkinliği, saat 11.00’da Aydın Valiliği İl Binası önünden başlamış, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Efeler İlçe Sağlık Müdürlüğü, Aydın Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yönetici kadroları ve sağlık personelleri, Adnan Menderes Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrencilerimizin alkışları ile kansere dikkat çekilmiş ve Aydın Kent Meydanın da sonlandırılmıştır.
Aydın Kent Meydanında yürüyüş etkinliği akabinde Aydın İl Sağlık Müdürümüz Sayın Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ’ın konuşmasının arkasından “Kansersiz Bir Dünya İçin” dilek balonları gökyüzüne uçurulmuştur.
Söz konusu etkinlikte; Aydın İl Sağlık Müdürlüğü Çadırları kurularak stantlar oluşturulmuş, kanser, kanserden korunma yolları ve kanser taramaları konularında toplumsal bilinci arttırmak amacıyla hazırlanan afişler asılmış, Kolorektal kanser tarama kriterlerinden olan 50-70 arasındaki kadın ve erkeklere Gaitada Gizli Kan Setleri dağıtılarak nasıl uygulama yapacakları hakkında bilgiler verilmiş, el broşürleri dağıtılmış, vatandaşlarımız tarafından etkinliğimiz büyük ilgi toplamıştır.
.

• kanser_haftası_yürüyüş (1).JPG