Yenidoğan İşitme Tarama Uygulayıcı Eğitimi Düzenlendi
26 Şubat 2020

Yenidoğan İşitme Tarama Programı doğrultusunda işitme kaybıyla doğan ya da doğum sonrası dönemde işitme kaybı ortaya çıkan çocuklarda, işitme kaybının çocuğun gelişimini etkilemeden psikolojik ve sosyal açıdan sağlıklı bir birey olarak toplumdaki yerini almasını sağlayacak şekilde erkenden saptanması ve bu konuda sağlık personelinin ve toplumun bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir.
   Bu kapsamda Aydın İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 18 Mart 2019 tarihinde Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama Ve Araştırma Hastanesi Toplantı Salonunda “Yenidoğan İşitme Tarama Uygulayıcı Eğitimi” düzenlendi. Söz konusu eğitime kamu, özel ve üniversite hastanelerinin yenidoğan işitme tarama ünitelerinde görev yapan 15 yardımcı sağlık personeli katılımcı olarak; ayrıca  Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Kulak Burun  Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. H.Sema BAŞAK, İl Sağlık Müdürlüğü ÇEKÜS Birim Sorumlusu Dr.Muazzez MEYDAN ve Ebe Neşe ÇAKTÜ eğitimci olarak katılmıştır. Kursu başarı ile tamamlayan 15 uygulayıcı yardımcı sağlık personeline katılım belgeleri verildi.
   Eğitime ev sahipliği yapan Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine ve ayrıca Yenidoğan İşitme Tarama Programında eğitimci ve danışman olarak sürekli destek veren Prof.Dr.Sema BAŞAK’a teşekkür ederiz.

• IMG_4811.JPG
  • IMG_4803.JPG