Helikopter Ambulans 4 Günlük Bebek İçin Havalandı
26 Şubat 2020

Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 4 gün önce dünyaya gelen Bebek Gelturan'ın yapılan tetkikleri sonucu doğuştan gelen bir kalp hastalığı olan "Fallot Tetralojisi" saptanması üzerine, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ileri tetkik ve ameliyatlarının yapılması için nakline karar verilmiş, Aydın İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından Sağlık Bakanlığı Hava Nakil Koordinasyon Birimi ile irtibata geçilerek helikopter ambulans talep edilmiştir.
   Bakanlığımız tarafından talebimiz ivedilikle değerlendirilerek helikopter ambulans tahsisi yapılmış; Hastamız Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde bulunan helikopter pistine 112 Kuvözlü Ambulansı ile nakledilmiş, buradan İzmir iline nakli Sağlık Bakanlığı Helikopter Ambulansı ile sağlanmıştır. Bebeğimize acil şifalar dileriz.