Sağlık Çalışanlarında Kanser Taramalarını, Aydın Devlet Hastanesi Personelleri İle Efeler KETEM ‘de Başlattık
28 Ocak 2019

Meme kanseri, dünyamız ve ülkemiz için önemli bir halk sağlığı sorunu olup, kadınlarda en sık görülen kanserdir. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede, toplumun bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi önemlidir.

“01 - 31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı”kapsamında;  Aydın İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm sağlık çalışanlarının kanser ve kanser taramaları ile ilgili farkındalığını artırmak amacıyla, 8 Ekim 2018 tarihinde Efeler KETEM de Aydın Devlet Hastanesi çalışanlarından başlamak üzere, öğlen arası ve mesai bitiminde kanser taramaları yapılmaya başlanmıştır.

Etkinliğe İl Sağlık Müdürümüz Dr. Fevzi YAVUZYILMAZ, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aslı CANDAL, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Selma ÖZCAN, Efeler İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Tamer ÖZÇELİK, Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Refik KUNT ve hastane yöneticileri ile Efeler KETEM çalışanları katılmıştır.

İlimiz Efeler KETEM’de Aydın Devlet Hastanesi personellerinin uygun yaş aralıklarına göre Meme, Serviks ve Kolorektal kanser taramaları ile başlayan bu çalışmalarımız Nazilli ve Söke İlçelerimizde de faaliyet gösteren KETEM ‘lerimiz ile de devam edecek olup,  ilimiz tüm sağlık çalışanlarının kanser taramalarını yaptırmaları ile sürecektir.

• _DSC2820.JPG